Salut! Ne face mare plăcere să te anunțăm că de acum avem un nou loc de întâlnire, în care  împărtășim sfaturi și idei, dar aflăm și părerile specialiștilor despre cel mai important loc din lume: acasă. Astăzi, de Ziua Lumii, lansăm Blogul prietenos cu natura și casa ta, unde te așteptăm cât mai des pentru inspirație!

 

Un blog prietenos cu natura si cu casa ta, cadou de Ziua Lumii

Casamia.ro este un brand care respectă în primul rând natura, așadar am căutat partenerii potriviți care să ne fie alături în această călătorie care are ca scop să transforme fiecare casă într-una responsabilă și practică. Așadar, am pornit la drum cu partenerii de la Agent Green, printre primele organizații de mediu din România, care luptă de peste 10 ani pentru cele mai păduri seculare, arii protejate, educație de mediu și oprirea tăierilor ilegale. Nu în ultimul rând, Agent Green face parte din echipa de consultanți pentru Platformei Comisiei Europene pentru Finanțare Durabilă, care decide ce înseamnă un business verde în ziua de azi.

Ne-am propus să și susținem activitatea participând la campaniile anuale de plantare. Astfel, cind faci o comandă care depășeste 1000 de lei pe siteul nostru, vei dona un arbore naturii fara sa faci nimic sau sa platesti ceva in plus. Dacă ai o comandă sub 1000 de lei, poți contribui chiar tu, pe site, cu o donație de 25 lei pentru 1 arbore plantat și îngrijire 10 ani.

Care sunt primele sfaturi pe care ni ne dau partenerii noștri pentru o casă prietenoasă cu natura?

1. Alege materiale și substanțe naturale.

2. Reciclează

3. Economisește apa.

4. Economisește energia.

5. Izoleazăți casa.

6. Refolosește tot ce poți.

Natura este casa care găzduiește toate casele noastre și ea este prima care trebuie îngrijită.  Suntem dependenți de serviciile de mediu pe care natura le oferă și avem datoria să fim de ajutor naturii, la rândul nostru.

Avem acum totul la dispoziție pentru a ne comporta cât mai responsabil și sustenabil în propria casă. Impactul fiecăruia dintre noi este important.

Atunci când ai înțeles asta, deja ai rezolvat o mare parte a problemei, pentru că nu vei mai putea niciodată să ignori datoria pe care o ai față de natură.

Rămâi aproape, revenim cu articole noi pe blog și multă inspirație! Până atunci, așteptăm să ne povestești cât de prietenoasă este casa ta, în comentarii sau pe Facebook!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *